CHAUFFEURS Training

Een goede chauffeurstraining en -begeleiding zijn cruciaal voor een minimaal gebruik van brandstof en zo min mogelijk schadegevallen. Dit is nog meer waar wanneer, zoals bij de Emons Group, gespecialiseerd materiaal wordt vervoerd of wanneer een schadegevoelig product, zoals glas, een van de belangrijkste te vervoeren producten is.

Om eenheid en structuur in de opleiding en begeleiding van de chauffeurs te scheppen, is de Emons Drivers Training opgezet. Sinds 2009 wordt opleiding, training en begeleiding via de Drivers Training gecoördineerd.

Opleiding, training, begeleiding

De activiteiten kunnen in drie groepen worden onderverdeeld:

Opleiding
Het opleidingsprogramma is vooral bedoeld voor nieuwe chauffeurs. Het begint met een uitgebreide theoretische training die door een chauffeursbegeleider (driver coach) gegeven wordt, gevolgd door een praktijktraining door een collega-chauffeur, ook wel instructeur-chauffeur (driver instructor) genoemd.

Training
Naast de basisopleiding voor chauffeurs, krijgen de ervaren chauffeurs reguliere training. Zij volgen regelmatig verschillende praktijktrainingen. Vaak worden deze trainingen opgezet op basis van vragen en opmerkingen van chauffeurs zelf en op verzoek van de betreffende divisies.

Begeleiding
Naast het opleiden en trainen, besteedt de Emons Drivers Training ook veel aandacht aan het begeleiden van chauffeurs. Binnen de Emons Group zijn chauffeursbegeleiders (driver coaches) benoemd, die de opleiding en training van chauffeurs verzorgen en tevens optreden als hun belangrijkste contactpersoon.

Drivers training

Opleiding en training op iedere locatie

Een van de belangrijkste elementen van de Emons Driver Training, is dat chauffeurs zo veel mogelijk in hun eigen taal worden getraind en begeleid. Deze aanpak zorgt voor de minste communicatieproblemen en verzekert dat de boodschap op de best mogelijke manier wordt overgebracht.

De Emons Drivers Training kan opleiding en training bieden op elke mogelijke locatie. In alle vestigingen van de Emons Group zijn ruimtes beschikbaar, die specifiek voor het opleiden en trainen van chauffeurs kunnen worden gebruikt. Op die manier is het mogelijk om flexibel om te gaan met de uren die de chauffeurs beschikbaar hebben.

Naast de permanente trainingsruimtes bezit de Emons Group een mobiel opleidingscentrum. Dat is een 2WIN-trailer die is omgebouwd tot een ruimte waar les gegeven kan worden. Met deze trailer kan de training naar de chauffeur gebracht worden, in plaats van de chauffeur naar de training.